Szabó Katinak az Elixirben közölt tapasztalataiból:

"... 2002 szeptemberében került a kezembe Brandon Bays könyve. Egy nap alatt elolvastam, mert úgy éreztem, hogy pontosan ez az, ami még hiányzott a fegyvertáramból ahhoz, hogy igazán eredményesen tudjam megoldani a rheumatoid arthritis (sokízületi gyulladás) formájában megjelenő lelki problémáimat.
... ahogy haladtam előre, egyre felszabadultabbá váltam!
...Nagy eredmény, hogy megszűnt a gyermekkorom óta érzett feszültség a gyomromban, aminek sokszor nem találtam a magyarázatát. Sokízületi gyulladásomra nem szedek már gyógyszert, és sokkal jobb az erőnlétem,
lényegesen magasabb az energiaszintem.
... Érdekes, hogy mindegyik érzelmi utazásom a csecsemő- vagy a magzati korba vitt vissza. Nagyon megrázóak, ám ugyanakkor rendkívül tanulságosak is voltak (az utazások). ..... az utazások hatására ...szeretteimmel és általában az emberekkel harmonikusabbá vált a kapcsolatom.
.... Az utazás legnagyobb élménye a "forrás" és a megbocsátás átélése, vagyis a kapcsolat a lelkünkkel, Istennel, a mindenséggel. Ennek eredménye: békesség és harmónia a lelkünkben és a testünkben."

------------

K. Erzsi, Budapest a Belső Utazás tanfolyamról:

"Nagy élmény volt ez a hétvége. Hiába olvastam a könyvet, nem igazán tudtam elképzelni, hogyan fog ez nálam működni. De nagyon jól működött. Jó volt látni ennyi embert együtt, akik mind arra kíváncsiak kik ők és akik fejlődni akarnak, másoknak segíteni. Fantasztikus volt a légkör is. Köszönöm mégegyszer mindnyájatoknak és mindnyájunknak"./span>

------------

N. Erika Budapest:

"Köszönöm és végtelenül hálás vagyok Belső Vezetőmnek, hogy kalandos úton a múlt héten elvezetett a könyvhöz és így a módszerhez. Hálával és őszinte szeretettel gondolok arra a társamra, aki lemondta a hétvégi részvételét, s akinek a helyére végül bejutottam. Kívánom magamnak, családomnak, minden érintettnek, hogy a mostani lelkesedés kitartson holnap s holnapután is...
Több tanfolyamot végeztem, de soha nem érintett meg ilyen mélyen semmi. Jelentkeztem a Haladó tanfolyamra és segítőként a következő tanfolyamra is"

------------

F. É. Szeged:

"A forrás megtapasztalása a tanfolyamon nagyon nagyszerű élmény volt számomra. A csoportban végzett meditációknak, és gyakorlatoknak nagy ereje van...
Ez egy út a sok közül.
Néha göröngyös, néha meredek, néha meg lankás, lejtős.
Olyan kapukat nyithat meg az elfogadás, megbocsájtás, melynek révén
Rengeteg energia szabadulhat fel, mely az egyén gyógyulását szolgálhatja.
A legfontosabb, hogy merjük megélni azt a csodát, melyek VALAMENNYIEN vagyunk.
Ehhez segíthet a könyv, és a tanfolyam."

------------

B. A. Budapest:

"Nagyon boldog vagyok, hogy eljöttem erre a tanfolyamra. Azóta is utaztam és tegnap a testi utazáson az agyamba kerültem.... Ma pedig nagyon meglepődtem, mert az egyik (egyetemi) előadáson csak hátra tudtam ülni, elől már nem volt hely és NEM kellett felvenni a szemüvegem!!! Pedig néha azzal sem láttam jól."

------------

A.M. Budapest:

"Nagyon nagy élmény volt nekem ez a tanfolyam, és ....nagyon jótékony hatással volt rám. Ennyit jelent, ha másokkal együtt van az ember, összeadódik a pozitív energia. Csodálatos volt látni a többieket, ahogy talán egész életük új vágányra tért, ahogy talán pont most találtak választ életük nagy kérdéseire. Katartikus volt, a szó jó értelmében. Most is úgy érzem, ki vagyok cserélve, nem kell az olvasószemüveg... Régóta gondom volt a fülemmel, és most teljesen rendbejött."

------------

N.J. Budapest:

"Nagyon jól megszervezett tanfolyam volt, az élmény meg egyenesen csodálatos. Ma egész nap úgy érzem, hogy enyém a világ, és amikor vasárnap este elképzeltük magunkat egy év múlva, hát az olyan jó volt, hogy lehet hogy úgy éreztem, mint azok a hivők, akik azt mondják, hogy közel jártak Istenhez. Szeretném ezt az érzést megtartani és persze tovább is adni."

------------

Ágoston Budapest:

"Első utazásaim olyan problémáimat hozták felszinre, melyekről eddig azt hittem, hogy fejben már régen rendeztem. Kiderült, hogy ezek az érzelmi gennyes gócok jó mélyen bennem éltek. Az utazás olyan élmény volt, mint amikor a vízből egy nagy rugással felérek a felszinre és végre levegőt kapok. Az agykontroll, a Belső utazás, a noni és a japántapasz együttes hatásaként sikerült sebészeti beavatkozás nélkül meggyógyulnom. Ez persze nem jelenti azt, hogy kész, most már nem lehet semmi baj az egészségemmel Ezért volt nagyon fontos számomra, hogy meghívást kaptam Tőletek, hogy segítőként résztvehessek a tréningeken. Külső szemlélőként legalább olyan lelki élményt okoztak mások utazásai, mint a sajátom. Az első napi érzelmi utazásokat mindenki másként éli meg. Sokan szorulnak segítségre, biztatásra. Fantasztikus látni másokat, hogyan érkeznek a Forrásba. Volt aki úgy fejezte ki élményét, hogy a Jóisten mosolyog rá. Jó látni, hogy a tréning második napjának reggelén kisimult arccal jönnek a résztvevők. A másik nagy ajándék az Utazásban, a segítők közössége. Olyan jó újra találkozni velük. Mindegyiküknek csodálatos kisugárzásuk van, és nagyon jó megfürödni bennük. Végül még egy gondolat: Nagyon sokszor adódik alkalmam, hogy beszéljek az Utazásról. Úgy gondolom, az hogy, nekem segít a módszer - és ami benne van - arra kötelez, hogy minél több embernek megmutassam ezt a reményt adó lehetőséget.

------------

István, Budapestről

"Elsőosztályú focicsapat védőjátékosa vagyok. 2002 novemberében rosszindulatú heredaganat miatt tettem három belső utazást a műtétem előtt két héttel, majd utána még kétszer utaztam. Ennek most már majdnem két éve és azóta is teljesen egészséges vagyok és továbbra is játszom a csapatban."

------------

Beszterczey Ildikó, terapeuta saját útjáról

"Sokunkkal előfordul, hogy olyan lelki traumákat cipelünk hosszú éveken át, amelyek a mindennapjainkra is rányomják bélyegüket. Másfél éves utazás során (szerencsére csak kisebb testi betegségek figyelmeztető jelzései mellett) döbbentem rá, hogy a tábortűznél elsősorban magammal kell beszélnem, korábbi énemnek kell megbocsátanom és felszabadítanom ahhoz, hogy másokat is el tudjak fogadni olyanoknak, amilyenek."

------------

Eta, Veszprémből

"Az idén márciusban tettem egy érzelmi utazást miután rosszindulatú méhtest daganatot diagnosztizáltak és augusztusra kiirtak műtétre. A tervezett műtét napján az orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a rákos sejtek teljesen elhaltak, egészséges vagyok. A belső utazás mellett táplálék-kiegészítőket szedtem, és diétázom is. 10 kg-ot fogytam és a vérnyomásom is, amely korábban 210-re is felszökött, beállt 120-ra. Nagyon jól érzem magam."

------------

Urbán Vali, akkreditált terapeuta saját útjáról

"Azóta másképp látom az embereket és dolgokat, s ettől az emberek és a dolgok megváltoztak. Azóta hálát érzek sok mindenért, amit addig természetesnek vettem. Azóta még inkább látom a szépséget mindenben és mindenkiben. Megbocsátóbb lettem, belső békét tapasztalok magamban, nem aggódom a jövő miatt."

------------

Tibor, Budapest

"2005. augusztusában olvastam el Brandon könyvét, mély nyomokat hagyott bennem, így jelentkeztem egy egyéni utazásra. Bevallom őszintén, sok mindenre számítottam, csak erre nem. Az utazás maga volt a csoda! 10 éve - bár beteg volt-, tulajdonképpen váratlanul veszítettem el az Édesanyámat, azóta nem tudtam sírni, de az utazás közben zokogtam, mint a záporeső. Fantasztikus volt! Most végre őszintén megbocsátottam, hogy egyszer csak szó nélkül itt hagyott. Csodálatos volt körbeutazni a Földet, találkozni Istennel. Figyelembe véve, hogy én nem kaptam vallásos nevelést, nem éltem hívő emberként, ez a találkozás nagy örömmel, békével és hálával töltött el. Köszönet Brandonnak e csodálatos módszer kidolgozójának. Természetesen, és nem utolsósorban külön köszönet Évának, aki a több mint 5 órás utazásomon végig velem volt, és segített. Minden elismerésem az Övé. Mindenkinek szívből ajánlom a könyvet, és az utazást is, mázsás súlyoktól szabadult meg a lelkem. Remélem hamarosan lehetőségem nyílik ezt a csodát ismét átélni. Nagyon sajnálom, hogy ez a könyv, és a benne leírt módszer nem kapja meg a megfelelő propagandát, mert hiszem azt, hogy sok embernek meg tudná oldani a problémáját. Kérem, akit csak egy kicsit is megfogott ez a téma, szintén olvassa el a könyvet, próbáljon meg részt venni egy utazáson, és ismertesse a saját élményeit másokkal is, hogy minél több rászorulóhoz eljusson a híre."

------------

Róbert

"Csodálatos volt a hétvége! Olyan átalakulások indultak meg bennem, ami még a várakozásomat is felülmúlja. Nagyon sok módszert ismerek, de amikor kezembe került Brandon könyve, tudtam és éreztem, hogy ez AZ ! Ez a maximum, ez a lehetséges legjobb módszer az ismertek közül. A legnagyobb spirituális tanításokkal megegyezik, de plusszként még a régi lelki emlékekkel is dolgozik. Megigértem 'magamnak', hogy ha találok olyan módszert, ami igazán felszabadítja a lelkem, akkor azt majd tanítani is fogom. Ez is el fog jönni. Amit érzek a hétvége óta: felszabadultság, bizsergő energia, életerő, életöröm...."

------------

Intermetes levelezőlistánkon a "NAGYEVÉS" KÉRDÉSÉRŐL szóló levelezésből:

"Sajnálattal kell beismernem, hogy egy NAGYEVŐ vagyok, ami rontja az életminőségemet. Ha bánatom van, "leeszem". Van közöttetek olyan, aki ilyen gondját belső utazással orvosolni tudta?''
Üdvözöl benneteket : Ági

a kérdésre adott válasz... " A belső utazás a nagyevés gyökerében lévő problémát kivánja megcélozni. Ehhez szükség van arra, hogy tudatossá tegyél esetleg nem tudatos folyamatokat, érzéseket - valószinűleg nagyon kellemetleneket. Tehát abban a pillanatban, amikor a hűtőszekrény ajtaja felé nyúlnál, vagy feltépnéd a csoki papirját észre kell venned, "jelen" kell lenned annak az érzésnek, ami éppen benned van. Mi az, amit most érzel? Majd visszapergetheted az időt 1-2 másodperccel: mi volt ott? Mit éreztél? És ezzel a megtalált érzéssel ( általában kutya fájdalmas) tenni egy érzelmi utazást. Tehát ez az érzés legyen a kiinduló szint. Mindezt megértéssel és kedvesen bánva önmagaddal. Nem elitélve magad. Mindannyian sok fájdalmat cipelünk.
szeretettel üdvözöllek, Klári

A válaszra küldött válasz: Kedves Klára!
Szeptember 3-án kelt leveledre most válaszolok. Eltelt 2 hónap, s ez a 2 hónap arra kellett nekem, hogy megfigyelhessem a belső utazással elért eredmény tartósságát. Tanácsod alapján tettem belső utazást a nagyevésemre, és a következőkről tudok beszámolni ennek kapcsán:

"jelen voltam az érzés számára" abban a pillanatban, amikor az éhség elhatalmasodott rajtam. Megfigyeltem, hogy az fáj nekem, hogy úgy érzem, a nagyfiam elhagyott. Nem régen elköltözött tőlem a barátnőjéhez. Ezzel az érzéssel tettem egy belső utazást, aminek nem voltak szintjei. Engedtem, hogy fájjon, és sírjak, addig amíg még maradt az érzésből. Aztán éreztem, hogy lassan megnyugszom, elfogadom ezt a helyzetet, megbékélek vele, és éreztem hogy valami föntről lefelé áramlik a fejemben és a testemben. Ezen a napon a falánkságom megenyhült, majd a következő napokban elmúlt.

Volt még egy fejezete a történetnek. Valamelyik látogatásom alkalmával fiamnál újra csak a nézeteimet fejtettem ki valamirol, mire ő kicsúfolt ezekért a nézetekért. Ettől meginogtam, és majdnem visszacsúsztam a nagyevésbe.

Egy barátom mondta: A kéretlen tanácsot úgy élte meg fiam, mint erőszakoskodást. Ténylegesen ezt is tetted. A gyerek nincs elengedve. Akkor adj tanácsot, ha kéri. Rögvest megértettem: nem fogadom el, amit gondol, hanem a magamét erőltetném rá még mindig, még ha finom, kultúrált módon, akkor is. Ettől a felismeréstol megnyugodtam, és a tábortűztől folytattam az utazást, és elengedtem őt. Nem feszülök neki többé. Azt mondtam magamnak: "Nem a tiéd, nem is volt soha, vendég volt csupán." Mellékkövetkezményként eldöntöttem, hogy másoknak sem feszülök neki többé. Ez is jót tett nekem.

2 hónap elmúltával nem tért vissza a falánkságom. De nem úgy nem tért vissza, hogy AKARATERŐVEL megoldom, hogy normális mennyiséget egyek, hanem úgy, hogy NEM ÉRZEM AZT A SZÜNNI NEM AKARÓ ÉHSÉGET. Innen tudom, hogy eredményes volt a belső utazásom. Két hónap hosszú idő. Ha átmeneti lett volna az eredmény, az már megmutatkozott volna. Ezért is nem írtam Neked előbb.

Horváth Ildikó, tréner a Gyerek utazás tanfolyamról:
”Egy napra mi is újra gyerekek lehettünk, élveztük újra a felszabadult játék örömét. A legnagyobb csodának tartom, hogy egy kis tündért kaptam társamnak. Hogy mellette lehettem, végig kísérhettem az utazását, számomra egy hatalmas ajándék volt az élettől. Nem lehet szavakkal elmondani, hogy mit is éreztem az utazása közben. Ahogy láttam arca rezdüléseit, amint az érzésekkel találkozott, azt a természetes elfogadást, könnyedséget, ahogy az érzéseket, felbukkant emlékeket kezelte. Nem erőlködött, nemállt ellen, mint sok felnőtt, s ahogy még mi is sokszor megtesszük. Nagyon sokat tanultam tőle, már a jelenléte is maga volt a megtestesült szeretet. Persze az emlék is, ami benne felbukkant, nálam is tanulságul szolgált. Csodálatos az a bölcsesség, amiket üzent a segítője. Nagy lehetőséget kaptunk ezzel a tanfolyammal, hogy a gyerekeink egészséges, szabad felnőttekként nőhessenek fel.”

Vörös Vera, anyuka a Gyerek utazás tanfolyamról:
”El kell mondanom, hogy Máté olyan gyönyörű napot töltött veletek, hogy azt nem is lehet kifejezni!!!! Ismét azt kérdezte, hogy mikor lesz ismétlés! Zsuzsát csodálta, hogy nem látja komolyan, csak mosolyogva. Azt mondja, én is többet mosolyogjak! Pedig engem a környezetem csodál az optimizmusom és az örökös vidámságom miatt. éppen ezért Máté jelzése fontos volt számomra,… esetleg túl sok a komoly elvárás. értem a jelzését és Zsuzsa segítségét… Felbecsülhetetlen érték a segítségetek… Végtelenül hálás vagyok nektek, óriási szeretettel küldöm az üdvözletem.”

Szeretettel üdvözöllek: Ágnes